SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

22 maart
Jan van Evelingen
23 maart
Caro Otto-Herzig, Karin van Zalm
24 maart
Frank Doggen, Tessa Klop
26 maart
Margot van der Linden-Willemsen, Nina Blokker
28 maart
Yoeri Martens
29 maart
Arianne Bollen, Daan van Tiel, Janet Polak, Johan Geurts

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Inline-Skaten › Verslagen › Verslag RapsKika 2009

Verslag van het IJSCO LADIES team Raps24KiKa

Raps24kika Skeelerraces in Biddinghuizen.

Wat is het ook al weer? 24 uur skeeleren in estafettevorm voor het goede doel KiKa (kinderen Kankervrij).

Frans van Leijsen en Goof Huiben mochten op 4 september j.l. met de IJsco Lady’s mee om de groep compleet te maken. Met twee caravans en een grote tent van vrienden van Loes Stoop als onderkomen voor het 24 uur durende sportevenement. De tent hadden we hard nodig voor beschutting tegen regen en wind en om uit te rusten en ons materiaal te drogen.


 
Het team van "de IJsco Lady’s" bestond uit de dames Loes Stoop, Maaike Linders, Marianne Roovers, Lieve de Roon en de tijdelijk ‘omgevormden’ Frans van Leijsen en Goof Huijben. We werden vrijdag 4 september om 16.00 uur hartelijk verwelkomt op de baan van Biddinghuizen en mochten als groep een eerste ereronde rijden op de vierhonderd meterbaan. Daarna zou ieder om de beurt 2 rondjes van 2,7 km rijden. Met stralende zon en wat wind verliep dat tot 20.00 uur uitstekend, maar de weergoden hielpen niet echt mee, ook de wind niet. Het stortregende en met windkracht 6 tot 7 was het een krachtmeting tussen de mens en de weerelementen. Door een minimale verlichting langs de baan was niet overal zichtbaar waar zich de plassen gevormd hadden.

Ondertussen had Kees (de vriend van Loes) in de voortent een kacheltje aangesloten om onszelf enigszins op te warmen maar vooral om het materiaal te drogen. Als het water een beetje uit de lagers verdwenen was werden ze met WD40 weer in beweging gebracht en was het langzamerhand jouw beurt om weer na ongeveer anderhalf uur rust je rondjes te gaan rijden. Rond 21:30 u begon de zware regenval waardoor om 22:00 u de wedstrijd door de organisatie werd stil gelegd. Om 23:30 u zouden de teamleiders overleg voeren over het vervolg. Een uitgelezen moment om allemaal even onder de wol of op een ligstoel te gaan slapen. Vanwege de vooruitzichten dat het tot 03:30 u droog zou blijven werd om 24:00 u de race weer vrijgegeven en konden we allemaal weer in het ritme komen. Er lag op sommige plaatsen zeker 4 cm water op de baan. Daar moest je doorheen zien te komen en dan die wind, je rug even rechten was er niet bij want dan stond je stil. Maar ja wat wil je met die Zuiderzee! Het leek wel of de natuur het door ons ingepikte land in één nacht terug wilde nemen. Gelukkig was er dijkbewaking! Kees en Leonard hadden de tent aan de caravan van Frans bevestigd met de gedachte van als we gaan dan, gaan we met z’n allen (is niet gebeurd).

Men kon gebruik maken van een massage. Onze ‘echte’ dames hadden liever een mannelijke dan een vrouwelijke masseur. Het was zo ontspannend dat ze er bijna bij in slaap vielen. Ondanks de op sommige momenten barre omstandigheden was er een vrolijke en blije groep mensen op een kluitje continue elkaar opbeurend. Het motto: je moet alles in een keer in je leven meegemaakt hebben en als je dan de op één na de oudste van de 200 rijders bent dan voel je je weer als een jonge vent tussen ‘de IJSCO LADIES’, …,   totdat ik vanochtend mijn sokken aantrok! Het is voor herhaling vatbaar, maar dan moeten we bij Piet Paulisma ander weer bestellen.

Het door de IJsco Lady’s verzamelde sponsorgeld kwam uit op € 800,00. Bij dezen willen de teamleden dan ook de sponsoren hartelijk danken voor hun bijdragen. Het totale bijeengebrachte sponsorgeld was € 25.255,00
 
Goof Huiben. 

Op www.raps24kika.nl staat allelei informatie over deze 24-uurs marathon en de uitslagen per deelnemer en per team. Klik hier voor de foto's gemaakt door het eigen team welke inmiddels op Picasa-Web zijn geplaatst.

Een verslag van Wim IJpelaar is te vinden op zijn weblog waar ook links naar nog meer foto's staan.


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 38, waarvan 0 geregistreerd en 38 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

15-09-2017

Georganiseerd met de bus naar de Weissensee

Lees meer...

21-06-2016

Vertrouwenspersoon IJsco

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...