SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 april
Frank van Geersaem, Leoni van Stevens
22 april
Anne Versluis, Frank Rousseau, Johan Panneman
23 april
Harold Celi
24 april
Anke Bogmans, Merel van Heezik, Mijntje Arts, Susan van Teeffelen
25 april
Matty van Geel
26 april
Ruud Bink
27 april
Frans J Groeneveld, Geert Verhagen, Gijs Hilhorst, Marius van der Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Kleine Banen Toernooi › KBT wedstrijdverslagen › Verslag KBT-wedstrijd Breda 2008

1e wedstrijd KBT-toernooi in Breda

Eerste wedstrijd Kleine Banen Toernooi verreden

In het gewest Noord-Brabant, Zeeland en Limburg wordt voor de jeugd een KBT georganiseerd op de 30 x 60 mtr. banen. Deze toernooien worden al jaren georganiseerd voor de jeugd bij deze schaatsverenigingen en voor het tweede jaar was de Oosterhoutse schaats- en skeelervereniging Oosterhout, IJsco, van de partij.

Om de jeugd van 6 tot 13 jaar met veel plezier wedstrijdervaring op te laten doen, zonder ze die enorme ronden op een grote baan te moeten laten rijden, wordt er op de ijshockeybanen (30 x 60 meter) een echte wedstrijdbaan uitgezet d.m.v. blokjes met een binnen- en buitenbaan en een bijbehorende wissel. Alles is dus gelijkwaardig aan een grote 400 mtr. baan, alleen dan kleiner. Het aantal ronden is gelijk aan het aantal ronden op een 400 mtr. baan, met dien verstande dat ze dus in verhouding korter zijn, net zoals een ijshockeybaan dat is ten opzichte van een 400 mtr. baan.

De afstanden per caterorie zijn als volgt:
Pupillen F (jongens/meisjes 6 ? 8 jaar): 500 ? 500 m.
Pupillen E (jongens/meisjes 8 ? 9 jaar): 500 ? 1000 m.
Pupillen D, C, B, A (jongens/meisjes 9 ? 13 jaar): 500 en 1500 m.

Per categorie wordt er ook nog een marathon gereden.

Iedere vereniging die bij de KNSB is aangesloten kan pupillen met een geldige KNSB-licentie inschrijven. Er vinden vijf wedstrijdjes plaats in verschillende ijshallen. Vier van de vijf wedstrijden vormen de competitie en levert winnaars op per leeftijdscategorie. De punten van het minste resultaat wordt niet in de totaaltelling van punten meegenomen.

Een van de vijf wedstrijden is het gewestelijk mini-kampioenschap van gewest Noord-Brabant, Zeeland en Limburg voor pupillen. (Pupillen kunnen niet aan dit mini-kampioenschap deelnemen als er ook aan het gewestelijk Langebaan-kampioenschap wordt deelgenomen.) Hij/zij mag zich dan kampioen van Zuid-Nederland noemen.

Indien twee deelnemers gelijke punten hebben, telt het resultaat van de laatste wedstrijd zwaarder, en bepaalt wie er hoger eindigt in het totaalklassement.

Afgelopen zaterdag, 8 november jl., werd er in Breda de eerste van vijf wedstrijden gereden voor de D, C, B, en A pupillen. IJsco werd hierbij vertegenwoordigd door Marcella Dubois, Mandy Maas, Kim de Vries, Sake Dijck (allen C-pupil) en Yvonne Rijken (B-pupil). Zij zorgden voor een niet onverdienstelijke 6e, 8e en 13e plaats.

Het was buitengewoon gezellig op de binnenbaan in Breda. Een groot publiek zorgde voor aanmoediging en alle kinderen stonden met veel plezier en met de wil om te winnen aan de start. Prachtig om te zien hoe velen van hun al overstappend in de bocht voorbij flitsten op de lange stukken. Dit worden vast en zeker later allemaal kampioenen!

De volgende wedstrijd is op 29 november a.s. op de ijsbaan in Den Bosch.

IJsco zal hierbij zijn met F- en C-pupillen. Daarna volgt er in Tilburg op 27 januari 2009 een wedstrijd voor de E-F/A-B pupillen om vervolgens de finale te rijden in Lommel (België) op 14 februari 2009 met de E-F/C-D/A-B pupillen.

Op 21 maart volgend jaar wordt er in Tilburg dan nog het gewestelijk mini-kampioenschap verreden in alle categori?n en volgt de prijsuitreiking.

Kijk voor het gehele overzicht van deelnemers, uitslagen en foto?s op onze site www.ijsco.net en kom dan net als deze kinderen gezellig schaatsles nemen bij IJSCO, dan kun je volgend jaar ook meedoen.


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 16, waarvan 0 geregistreerd en 16 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...