SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

22 maart
Jan van Evelingen
23 maart
Caro Otto-Herzig, Karin van Zalm
24 maart
Frank Doggen, Tessa Klop
26 maart
Margot van der Linden-Willemsen, Nina Blokker
28 maart
Yoeri Martens
29 maart
Arianne Bollen, Daan van Tiel, Janet Polak, Johan Geurts

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Uitslagen Clubkampioenschap schaatsen › Verslag CK2011

Verslag van de op 29 januari verreden Clubkampioenschappen schaaatsen

Op zaterdag 29 januari was het dan zo ver, het langebaan clubkampioenschap van IJSCO!

Voor jong en oud, een heuse wedstrijd, voor iedereen die lid is van IJsco. De wedstrijd begon voor de jongsten, de pupillen. Gespannen en zenuwachtige gezichtjes, waar moeten we zijn, waar is de start, waar is GOOF???? Hoezo, bandjes om je arm, welke kleur, binnenbaan, buitenbaan, allemaal dingen die voor zo’n eerste keer heel verwarrend kunnen zijn. Maar gelukkig had de organisatie de boel goed onder controle en was iedereen op tijd aan de start. De pupillen reden hun eerste en tweede omloop 300 m en gelijk na de eerste dweil de 100 m, zodat het voor hun niet al te laat zou worden. Het was voor het publiek heel schattig, die minimensjes, met van die grote schaatsen aan hun voetjes. Tineke Hehewerth viel net voor de finish plat op haar billen en gleed naar de binnenbaan, ze stond gewoon weer op en schaatste verder, gelukkig reed ze, net op tijd, weer haar eigen baan in, anders was ze, net als Sven Kramer vorig jaar, gediskwalificeerd.

Na drie afstanden, was het dan jammer genoeg echt voorbij en moesten de pupillen de baan vrij maken voor de junioren en de senioren. De junioren reden een eerste en tweede omloop 500 m, alleen als ze een geregistreerde tijd hadden staan van de 500 m binnen 1 minuut, mochten ze een 1500 m rijden. De wedstrijd begon met de eerste omloop junioren, dan de junioren die ook de 1500 m gingen rijden, daarna de 1e omloop senioren, waarna de senioren die ook de 1500 m wilde rijden. Dit klinkt allemaal best snel, maar met een temperatuur van -5C, was het voor de supporters en de senioren lang wachten. Gelukkig waren er steeds zoveel IJSCO-ers, dat er altijd wel iemand op de baan was, die we aan konden moedigen!

Vader Jan Blom, werd letterlijk door zijn dochters, vrouw en andere supporters naar de overwinning geschreeuwd! Bij de senioren 1500 m, nam Gijsbert de Jongh, met zijn schaats een pion mee. Dat mag natuurlijk niet, wat diskwalificatie tot gevolg had, wat erg zonde was, want hij stond na de 500 m op een tweede plaats. Het trio, Alexander, Troy en Glenn, maakte er een persoonlijke wedstrijd van. Deze drie junioren en trainingsmaatjes, wilde, buiten de leeftijdscategorieën om, wel eens weten, wie er nu echt de snelste was. Glenn kwam hier als winnaar uit de bus. Om 22:30 uur, werd dan echt de laatste 1500 m verreden, nog steeds onder luid gejuich van supporters en andere rijders, die waren gebleven, om ook de anderen aan te moedigen.

Een lange avond kwam tot einde en om de avond, voor een buitenstaander, samen te vatten, HET WAS IJSCO-KOUD MAAR BERE-GEZELLIG!!!!!

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd verzorgd door Bart v. Wanrooy en Daan Rottier, die dit zeer professioneel deden. Leuk en lief voor de kleinsten en wedstrijd gericht voor de wat ouderen. Ook werd ons boegbeeld Goof geloofd door het tweetal, heel attent! Maar ook Goof liet zich niet onbetuigd en vertelde wat Bart en Daan allemaal bereikt hadden in hun schaatscarrière, zij zijn het voorbeeld voor onze pupillen en junioren, de toekomstige toppers!

Onder het genot van een drankje, lolly’s en snoepzakken werd de prijsuitreiking afgesloten, maar niet zonder al de vrijwilligers van de organisatie te bedanken, zonder hen, hadden wij geen clubkampioenschap!!!!


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 32, waarvan 0 geregistreerd en 32 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

15-09-2017

Georganiseerd met de bus naar de Weissensee

Lees meer...

21-06-2016

Vertrouwenspersoon IJsco

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...