SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 april
Frank van Geersaem, Leoni van Stevens
22 april
Anne Versluis, Frank Rousseau, Johan Panneman
23 april
Harold Celi
24 april
Anke Bogmans, Merel van Heezik, Mijntje Arts, Susan van Teeffelen
25 april
Matty van Geel
26 april
Ruud Bink
27 april
Frans J Groeneveld, Geert Verhagen, Gijs Hilhorst, Marius van der Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Kleine Banen Toernooi › KBT wedstrijdverslagen › Verslag KBT-wedstrijd Tilburg

IJsco-jeugd goed vertegenwoordigd op KBT-toernooi in Tilburg

IJsco-jeugd goed vertegenwoordigd op KBT-toernooi

Afgelopen winter waren de Olympische Spelen in Vancouver, met grote successen voor de Nederlandse schaats(t)ers. Willen we deze successen in de toekomst voortzetten, zal het van de jeugd moeten komen. Ofwel: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en misschien wel de nieuwe Sven Kramer. Bij IJsco (IJs- en skeelerclub Oosterhout) zit dat wel goed, bleek afgelopen zaterdag tijdens wedstrijden op de Ireen Wüst-baan in Tilburg.

In de winterperiode worden afwisselend op schaatsbanen in zuid-Nederland wedstrijden gehouden voor de jeugd, het zogeheten Kleine Banentoernooi. Zaterdag was het de beurt aan de F- en E-jeugd (6 tot 9 jaar) en de A- en B-jeugd (11 tot en met 13 jaar). IJsco was hierbij goed vertegenwoordigd. Elf jongens en meisjes (en hun ouders) waren al vroeg aangereisd om vanaf 8.45 uur aan de start te staan. Voor een heel aantal was het de eerste keer dat zij in wedstrijdverband hebben geschaatst. Ze deden het allemaal goed met diverse persoonlijke records!

De jongste meisjes stonden als eerste aan de start, maar liefst 22 meisjes in totaal. Tineke Hehewerth beet namens IJsco het spits af op de 500 meter en sloot haar eerste duel meteen winnend af. Daarna liet Anouk Vissers zien dat ze duidelijk een grote vooruitgang ten opzichte van vorig jaar had gemaakt. Vervolgens was het de beurt aan de jongens F met een 500 meter. Luuk ten Berge was net de mindere in een spannende race (fotofinish). Christiaan Mineur ging helaas onderuit, maar wist snel weer op te krabbelen en toch nog goed te eindigen.

Hierna kwamen de meisjes E op het ijs voor hun 500 meter. De concurrentie in deze klasse bleek groot. Nieuwelinge Anne Peek had het lastig, met direct een moeilijke wissel, maar reed een knappe race. Met mooie techniek reed Florine Hehewerth haar race en won zij van haar directe tegenstander. Ook bij de jongens E twee vertegenwoordigers van IJsco. Zowel Sjoerd Karper als Daan Hoffmann wonnen hun race overtuigend, met nieuwe persoonlijke records.

Heel veel rust kreeg de jeugd niet, want meteen moesten ze weer aan de bak voor de tweede race.  Duidelijk was dat de kou zijn weerslag had: sommige kinderen stonden in tranen op de baan, omdat het niet meeviel om zo lang in de koude hal op het ijs te staan. Maar “onze” kinderen deden het super. Ze motiveerden elkaar, speelden veel met elkaar en bleven nog warm. Ook de enthousiaste begeleiding van Tonny en Gerard hield de kinderen goed op de been.

Voor de jongens en meisjes F stond de tweede 500 meter op de planning. Tineke viel, maar won haar onderlinge duel toch nog. Anouk reed haar tweede race nog sneller dan de eerste, maar won net niet. Luuk verbeterde zich in zijn tweede race met een ruim een seconde. Christiaan liet vervolgens zien dat de val in de eerste race een incident was en zette een prachtige tijd op de klokken.

De meisjes en jongens E, moesten daarna voor het eerst een 1.000 meter rijden en dat is wel even anders dan een 500 meter! Ook had het lot beslist dat de IJsco-ers tegen elkaar moesten. Florine reed tegen Anne en Daan tegen Sjoerd. Florine won de eerste race en Sjoerd de tweede. Mooie wedstrijden met zelfs spannende wissels!

Toen zaten de individuele afstanden erop en maakte de kinderen zich op voor de marathon. Met alle deelnemers van je klasse tegelijkertijd in de baan en vanuit een vliegende start vier rondes schaatsen. Dit gaf mooie taferelen, met verschillende valpartijen waar de één van profiteerde en waar de andere juist weer pech had. Zo begon Sjoerd bij de jongens E als derde, en eindigde ondanks een val toch nog als vijfde, vlak voor Daan. Florine werd in haar klasse mooi derde. Dit waren misschien nog wel de leukste wedstrijden om te zien.

Daarna was het de beurt aan de A- en B-rijd(st)ers. Voor IJsco waren bij de meisjes B de zusjes Blom weer van de partij. Ook zij begonnen met een 500 meter, met daarna zelfs een 1.500 meter. Met een zesde en vijfde plaats eindigde Iris in de eindstand als vijfde. Op de marathon sleepte ze zelfs een prachtige derde plaats in de wacht. Annemarie werd in de eindstand negende, met een tiende plaats op de 500 meter en een negende op de 1.500. De laatste die voor IJsco in de baan kwam was Sake Dijck bij de jongens A. Ook hij reed een 500 en 1.500 meter, met wederom zware tegenstand. Uiteindelijk leverde dit Sake in de eindstand een elfde plaats op.

Het moge duidelijk zijn: veel mooie wedstrijden, een regen aan persoonlijke records en mooie prestaties die de IJsco-jeugd heeft neergezet. Op naar 22 januari in Den Bosch waar niet alleen een KBT wordt gereden, maar tevens het Zuid-Nederlands kampioenschap voor alle wedstrijdgroepen! Mocht u door het lezen van dit stukje enthousiast worden en denken,  dit zou ook leuk zijn voor mijn kinderen:  IJsco is een zeer actieve vereniging en kan altijd nieuwe (jeugd)leden gebruiken. Kijk eens op onze website (www.ijsco.net) of kom, als we niet te veel hinder van de sneeuw krijgen, schaatsen op onze natuurijsbaan De Elskens (zie voor informatie hierover ook onze website).

Tot slot nog de uitslagen van die dag van de IJsco-ers op een rijtje:

 Meisjes F Anouk Vissers      7e Tineke Hehewerth  16e
 Jongens F Christiaan Mineur 6e  Luuk ten Berge  13e
 Meisjes E Florine Hehewerth 3e Anne Peek  12e
 Jongens E Sjoerd Karper 5e Daan Hoffmann 9e
 Meisjes B Iris Blom 5e Annemarie Blom 9e
 Jongens A Sake Dijck 11e  


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 70, waarvan 0 geregistreerd en 70 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...