Bouwsteen 'SkeelerbaanGeslotenLayout' niet gevonden!

 

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Inline-Skaten › Verslagen › Verslag skeelertocht 6 juni 2010

Verslag 11e Skeeler-Jubileumtocht

Zondag 16 juni 2010 werd de 11e Skeeler-Jubileumtocht verreden.

Allereerst willen we Henk en Loes van Ginneken hartelijk bedanken voor hun blindelings vertrouwen in ons want meteen nadat Henk het startschot had gegeven voor de 1e afstand van 10 km moesten zij zelf weg en werd het bedrijf voor 1 dag in handen van IJSCO gelegd. Uiteraard worden ook de plm. 15 vrijwilligers weer hartelijk bedankt voor hun inzet afgelopen zaterdag tijdens de voorbereidingen op het terrein van Henk van Ginneken en nog eens zo'n 35 vrijwilligers op zondag.

Hieronder een afbeelding van de totale route van 110 km die door 5 mensen (waaronder de 15 jarige Troy Figiel) volledig werd uitgereden.Aan de tocht deden 50 mensen mee waarvan 28 leden van IJSCO. Van verschillende kanten komen links naar foto's en een zelfs een filmpje binnen. Zo ook een van Wim IJpelaar.
Foto's die o.a. Onno Schouten heeft gemaakt staan op Picasaweb.

Een verslag volgt, denk ik! Wie van de leden van IJSCO zou een stukje willen schrijven over de tocht van 6 juni? Stuur je reactie naar  


INFORMATIE TOERTOCHT

Diverse afstanden met voor een ieder wat wils:
 • 10 KM: speciaal voor jeugd vanaf 12 jaar en beginners; gemiddelde snelheid 15 km/uur (ook de cracks zijn natuurlijk welkom om mee te rijden!)
 • 22 KM: voor beginners en gevorderden; gemiddelde snelheid 18 km/uur
 • 25 KM: voor geoefenden en gevorderden; gemiddelde snelheid 20 km/uur
 • 25 KM: voor gevorderden; gemiddelde snelheid 21 km/uur
 • 28 KM: voor gevorderden; gemiddelde snelheid 21 km/uur

Meerdere combinaties met bovenstaande afstanden zijn dus mogelijk tot een max. van 110 km. U kunt zelf van tevoren bepalen aan welke afstanden u meedoet. Alle afstanden worden in pelotonsvorm gereden, d.w.z. SAMEN UIT – SAMEN THUIS. Voor de veiligheid onderweg krijgen we ondersteuning van een aantal verkeersregelaars op de motor die het verkeer onderweg tegenhouden of omleiden, waardoor wij hopen overal ongehinderd door te kunnen rijden. Ook zullen er 2 EHBO'ers meerijden, alhoewel we hopen die niet nodig te zullen hebben.

Kidstoer (GRATIS)
 • Voor de jeugd t/m 11 jaar hebben we een afstand van 5,6 km en een van 10 km. Ook zij rijden in een peloton.
 • Een leuke optie voor de ouders: laat uw kind(eren) aan deze jeugdtoertocht meedoen en rijdt zelf ondertussen de 22 km tocht mee.

Aanvang is tegelijkertijd met de 2e afstand van de 22 km (om plm. 10.30 uur dus) 

Mini-Elfstendentocht

Voor de allerkleinsten is er een mini-Elfstedentocht uitgezet alwaar deze jeugd met een stempelkaart langs alle elf beroemde Friese steden komt. Bij elke "stad of dorp" moeten ze een oefening ten uitvoer brengen om aan het einde van de "tocht" een stempel te bemachtigen.


Start/Finish

Deze is voor de 2e achtereenvolgende keer gelegen in Den Hout bij onze hoofdsponsor Henk van Ginneken van loonbedrijf Van Ginneken BV, degene die er in de winter altijd voor zorgt dat we water op natuurijsbaan de Elskens hebben staan voor het geval dat het flink gaat vriezen. Dit seizoen hebben we daar bij elkaar 3 weken lang van mogen profiteren. De toertocht staat natuurlijk ook een beetje in het teken van het 25-jarig bestaan van IJSCO. De Start/Finish locatie wordt daarom ook extra opgefleurd met spandoeken, vlaggetjes en ballonnen.

Programma (*)
 • 08:00 uur Accommodatie open voor de vroege vogels
 • 08:30 uur Inschrijving deelnemers geopend
 • 09:25 uur Uitreiking van de Toerkei 2009 (aan diegenen die in het district Zuid vorig jaar in competieverband de meeste km's hebben gereden)
 • 09:30 uur Startschot voor vertrek van 1e afstand van plm. 10 km. Deze afstand zal gereden worden met een snelheid van gemiddeld 15 km/u zodat ook de jeugd goed mee kan.
 • 10:30 uur Startschot voor vertrek van 2e afstand van plm. 22 km. Deze afstand zal gereden worden met een snelheid van gemiddeld 18 km/u zodat ook de minder gevorderden goed mee kunnen.
  Op hetzelfde startschot zal ook de Kidstoer vertrekken. Deze kinderen gaan ook in peloton (een groep die samen rijdt) onder begeleiding van 1 of 2 ervaren leden van IJSCO mee. Ouders kunnen eventueel met hun kinderen meefietsen of skaten/skeeleren. Houdt er wel rekening mee dat de kinderen 2 x over een brug heen moeten en hiervoor dus geen angst mogen hebben en ze moeten een beetje kunnen remmen. Verder is de route nagenoeg autovrij te noemen.
 • 12:00 uur Vertrek van de 3e afstand van plm. 25 km. Snelheid gemiddeld 20 km/u.
 • 13:30 uur Vertrek van de 4e afstand van plm. 25 km. Snelheid gemiddeld 21 km/u.
 • 15:00 uur Vertrek van de 5e afstand van plm. 28 km. Snelheid gemiddeld 21 km/u.

(*) De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de hierboven genoemde programmatijden en afstanden door onvoorziene omstandigheden zoals wegomleidingen etc.

Inschrijving
 • Vanaf 8.30 uur kunt u zich inschrijven aan de inschrijftafel.
Deelnamekosten
 • GRATIS  - voor deelnemertjes aan de Kidstoer en de Mini-Elfstedentocht
 • € 2,50 -    Jeugd t/m 17 jaar met kilometerboekje
 • € 4,00 -    Jeugd t/m 17 jaar zonder kilometerboekje
 • € 5,00 -    Volwassenen met kilometerboekje
 • € 7,50 -    Volwassenen zonder kilometerboekje
 • € 2,50 -    IJSCO-leden t/m 17 jaar zonder kilometerboekje
 • € 2,50 -    IJSCO-leden vanaf 18 jaar met kilometerboekje
 • € 5,00 -    IJSCO-leden vanaf 18 jaar zonder kilometerboekje
Start/Finish incl. routebepaling via Google Maps

Ruiterspoor 67; 4911 BA  Den Hout
Klik op de link hieronder om uw route van thuis uit naar de Start/Finish te beplalen

Informatienummer tot 6 juni: 06 - 10 90 66 38
Informatienummer op 6 juni (voor en tijdens de tocht): 06 - 23 59 18 94
Accommodatie
 • Toiletten en wasgelegenheid aanwezig in één ruimte! Er is geen gelegenheid om te douchen! Kleedruimten en gelegenheid om te zitten zijn gecreëerd in de grote schuur.
Eten en drinken
 • Tijdens de pauze(s) wordt er voor eten en drinken gezorgd.
Herinnering

Elke deelnemer ontvangt na afmelding een herinnering aan de deelname van deze tocht.

Bescherming

HET DRAGEN VAN EEN HELM IS VERPLICHT. Andere beschermingsmiddelen zoals pols-, elleboog- en kniebeschermers worden ten zeerste aanbevolen om te dragen.

Draagt u onze vereniging een warm hart toe en wenst u ons evenement te sponsoren, aarzel dan niet contact op te nemen met ons PR-team of tel: 0162-422780

Heeft u vragen, op- of aanmerkingen: stuur dan een e-mail naar Jos Pompe of bel even naar 06-10906638.


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 23, waarvan 0 geregistreerd en 23 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

29-06-2018

Boogschietvereniging Hunter Club vanaf 1 juli actief op de Elskens

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...