SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 april
Frank van Geersaem, Leoni van Stevens
22 april
Anne Versluis, Frank Rousseau, Johan Panneman
23 april
Harold Celi
24 april
Anke Bogmans, Merel van Heezik, Mijntje Arts, Susan van Teeffelen
25 april
Matty van Geel
26 april
Ruud Bink
27 april
Frans J Groeneveld, Geert Verhagen, Gijs Hilhorst, Marius van der Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Inline-Skaten › Verslagen › Verslag skeelertocht 19 april 2009

Verslag 10e Skeeler-Jubileumtocht

Zondag 19 april 2009 werd de 10e Skeeler-Jubileumtocht verreden.

Als start/finish-locatie mochten we gebruik maken van het terrein en de loods bij hoofdsponsor Henk van Ginneken van het gelijknamige bedrijf Van Ginneken BV in Den Hout.

Om 9.30 uur werd na een veiligheidspraatje door skeelercorivee Anton van Gaalen de megafoon doorgegeven aan de Oosterhoutse wethouder van Sport Jan Boers die het peloton verwelkomde en daarna het startsein gaf voor de 1e ronde van plm. 23 km. Vlak daarvoor werden de neuzen van het peloton wel 3 of 4 keer een andere kant opgezet doordat ondergetekende niet meer wist welke kant we op moesten omdat sommigen me op het "verkeerde been" zette doordat ze zich elk in een andere richting hadden opgesteld.

Eenmaal alle neuzen de goede kant op, waren we al gauw Den Hout weer uit om via het centrum van Oosterhout ons richting de Oosterhoutse Polder te begeven. Deze 1e afstand werd met een gemiddelde snelheid van 18 km per uurf gereden wat toch voor een aantal deelnemers aanpoten bleek. Voor de diehards die mee reden was deze snelheid natuurlijk een straf, want zei voelen zich het lekkerst bij een gemiddelde snelheid vanaf 21 km/uur of meer. Iets na 11.00 uur arriveerden we weer in Den Hout om daar even te rusten om zo tegen 11.30 uur weer aan de volgende afstand van plm. 40 km te kunnen beginnen.

Deze 2e ronde voerde ons noodgedwongen (door de opengebroken Bredaseweg) over het smalle fietspad door de bossen van de Vrachelse Heide. Daarbij moesten we ook nog even een paar meter kluunen door een open stuk in het fietspad. Eenmaal uit het bos en op de openbare weg konden we eindelijk wat snelheid gaan maken. Via Vrachelen reden we naar Weststad en via het fietspad richting de "Bromtol". Bij de rotonde gingen we rechtsaf naar Made en daarna via het fietspad wat bovenlangs het Wilheminakanaal loopt richting de haven van Drimmelen.

Op het einde van dit fietspad is er een groot (afgesloten) hek met daarnaast een klein poortje waar heel het peloton doorheen moest. Gelukkig werd er bijtijds geremd want ondergetekende nam het s-bochtje bij dat poortje wat te snel, raakte in onbalans en belandde op zijn knieën in het gras. Daarbij trok ik ook het poortje nog een achter me dicht waardoor heel het peloton nog harder in de ankers moest. Louis Biemans die achter me reed, was de "ongelukkige" want hij reed op dat moment achter mij en botste tegen het hek. Gelukkig viel de schade aan het hek mee. Het hekje kon weer terug open waarna heel het peloton zijn weg weer kon vervolgen. Eenmaal het haventerrein af was het nog 5 à 10 minuten rijden naar de rustpost in Made. Daar werden we weer getrakteerd op drinken en allerlei lekkers. Na een welverdiende rust van een kwartiertje vertrok het peloton weer richting het centrum van Made.

Net buiten Made kwamen we op het fietspad terecht richting Wagenberg. Op zich niets mis mee, ware het niet dat de betonplaten ongelijk lagen en opgevuld waren met koud asfalt wat de nodige schokken in de voeten en knieën teweeg bracht. Nadat we de rotonde van Wagenberg gepasseerd waren en van fietspad waren verwisseld (van de rechterkant van de weg naar de linkerkant) kregen we een prachtig stuk asfalt onder onze wielen te verwerken. Bij de rotonde van Zevenbergschen Hoek gingen we linksaf richting Terheijden. Daar kregen we te maken met flink wat tegenwind en moest er dus flink gewerkt worden ondanks het goede asfalt.

In Terheijden aangekomen wachtte ons nog een verrassing. De weg vanaf de Hoofdstraat naar de Munnikenhof werd geblokkeerd door 3 Oldtimers. Er was net een gaatje van een halve meter waar heel het peloton doorheen moest. Wat verderop was een Oldtimershow aan de gang. Hiervoor was de weg afgezet maar door toevallige controle op de dag ervoor hadden we met de organisator ervan kunnen afspreken dat de weg geopend zou zijn voor ons als wij eraan kwamen. Even voorbij dit punt kregen we nog wat massage aan de voeten en de kuiten door het grove asfalt. Niet heel veel later kwam het pannenkoekenhuis in Den Hout in zicht en daarmee ook het eindpunt van onze tocht.

Wij als organisatie hopen dat u als deelnemer hebt genoten van de tocht(en) en u volgend jaar wellicht weer terug te zien. Mail uw eventuele reacties naar .

Speciale dank gaat uit naar Henk en Loes van Ginneken die hun terrein beschikbaar hebben gesteld aan IJSCO om dit evenement te kunnen doen slagen. Verder dank aan alle vrijwilligers en overige sponsoren die hun steentje hebben bijgedragen.

Een ander verslag incl. 208 foto's van deelnemer Ronald van der Aa is te vinden op zijn weblog.

Ook Tien Dung Nguyen (lid van IJSCO) heeft vanuit de auto foto's gemaakt.

Mochten er nog meer mensen zijn die foto's hebben genomen op het terrein of onderweg, dan houden wij ons daarvoor aanbevolen.

Uw verslaggever en medeorganisator,
Jos Pompe.
 


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 80, waarvan 0 geregistreerd en 80 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...