SKEELERBAAN OPENGEEN LES

 

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Inline-Skaten › Informatie Inline-Skatelessen

Skate/skeelerles in Breda

Leren Inline-skaten: het kan allemaal bij IJsco.

Wat bieden wij jou

Introductieavond

Proeflessen

Voor wie zijn deze lessen geschikt

Waar, wanneer en hoe laat

Deelnamekosten

Samenstelling van de groepen

Aanmelden voor de lessen

Afgelasting lessen vanwege het weer

Vrij skeeleren op andere avonden

 

Wat bieden wij jou

 • IJSCO verzorgt trainingslessen, midweekskates, toertochtjes, vrij skaten, schoolskaten en een competitie in de vorm van een clubkampioenschap voor leden na de zomervakantie.
 • Er wordt les gegeven aan trainingsgroepen die worden begeleid door ervaren trainers van IJSCO.
 • Alle technieken krijgen de aandacht zoals: remmen, behendigheid, wendbaarheid en veiligheid.
 • Voor de veiligheid is het dragen van een HELM VERPLICHT en zijn overige beschermingen aanbevolen.
 • Als je alleen "vrij" wilt komen inline-skaten, is het lidmaatschap van IJsco voldoende.
 • Als je de trainingen wilt gaan volgen, komen daar de trainingskosten bij. Deze worden automatisch afgeschreven van je rekening nadat je daarvoor een doorlopende machtiging naar de penningmeester hebt gestuurd.
 • Is jouw interesse gewekt, kom dan eens naar de GRATIS introductieavond op het Cor Vlemmix circuit in Breda op 1e vrijdagavond in april !

Introductieavond

Op 30 maart (of in geval van slecht weer die avond op 6 april) is het mogelijk om eenmalig een GRATIS introductieles te komen volgen. Voor ons is het belangrijk te weten hoeveel gegadigden hier op af komen. We verzoeken je jezelf (vrijblijvend) aan te melden via dit formulier. Wanneer je na deze avond besluit ook de overige lessen te willen volgen, dan dien je jezelf hier aan te melden als lid van IJSCO.

Indien je zelf skates of skeelers hebt, neem deze dan a.u.b. mee, want wij hebben er maar een beperkt aantal van ter beschikking. Vergeet ook je helm niet want die is verplicht bij ons. Heb je geen helm, dan kun je er bij ons eentje lenen zolang de voorraad strekt.

Proeflessen

Wil je na deze GRATIS introductieles of gedurende het seizoen maximaal 3 proeflesssen nemen, dan zijn daar kosten aan verbonden welke je hier vindt.

 • Ben je nog geen lid van IJsco en je wilt je aanmelden voor deze proefles, dan is dat mogelijk vanaf lesavond no. 2 (zie de agenda). Om hieraan te kunnen deelnemen dien je eerst het registratieformulier voor niet-leden in te vullen. Door het invullen van het formulier wordt je automatisch geregistreerd bij de ledenadministratie van IJsco. Nadat je per e-mail een bevestiging hebt gehad van deze registratie kun je jezelf opgeven voor de proeflessen. Als je besluit na deze proefles door te gaan met de reguliere lessen, dien je jezelf op te geven als lid van IJsco en aan te melden voor de lessen. Dit dien je uiteraard ook te communiceren met jouw trainer.

Voor wie zijn deze lessen geschikt

 • Iedereen kan aan de skate- en skeelerlessen meedoen: vanaf 6 jaar tot heel oud in de categorieën beginnend, geoefend of gevorderd.
 • Het aantal wielen onder je skates of skeelers maakt ons niets uit.

Waar, wanneer en hoe laat

In Breda wordt er op vrijdagavond les gegeven op het Cor Vlemmix circuit aan de Terheijdenseweg 520 van 19.00 tot 20.30 uur. Na de les kun je nog tot 21.00 uur "vrij" rijden. De poort gaat ca. een kwartier voor aanvang van de lessen open. Dit parkoers heeft 3 banen waarvan er een met een helling waarop men kan oefenen in het nemen van bv. een viaduct of brug op de de inline-skates. Uiteraard zullen daarvoor dan ook eerst de remtechnieken aangeleerd moetern worden. Omdat er op deze baan veel mogelijkheden zijn wordt er op alle fronten lesgegeven. Behalve de zaken zoals hiervoor omschreven, wordt er ook getraind op het rijden van wedstrijden voor diverse categorieën: pupillen, junioren en senioren. Kijk hier voor de lesdata van het komend seizoen. Er zal al vanaf de 2e les extra aandacht worden besteed aan het voorbereiden voor deelname aan skeelertoertochten in de regio.

Aan het einde -vlak voor de zomervakantie- is er nog een Apre(s)kateavond waarbij na de les nog wat gedronken kan worden en nagekletst. Tijdens de zomervakantieweken is de baan 4 weken gesloten. Voor en na deze vakantie is de baan wel open maar wordt er geen les gegeven, hooguit (onofficieël) door een dan toevallig aanwezige trainer die bereid is les te geven.

 

Deelnamekosten

Deze tref je aan in de algemene kostentabel door te klikken op deze link. 

Samenstelling van de groepen

 • Bij de jeugd maken we onderscheid in leeftijd tussen pupillen (kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar) en junioren (jeugd vanaf 13 t/m 17 jaar).
 • Beginners: deelnemers die nauwelijks of nog nooit op skates of skeelers hebben gestaan tot degenen met beperkte ervaring, afhankelijk van hun vorderingen.
 • Geoefenden: deelnemers met enige ervaring. De basisvaardigheden worden verder doorontwikkeld.
 • Gevorderden: deelnemers met een behoorlijke vaardigheid. Nadruk wordt hier gelegd op verfijning van de techniek.
 • I.v.m. het beperkte aantal trainers, zullen de junioren en senioren samen trainen.
 • Doorstroming naar een hogere discipline is afhankelijk van jouw ambities/vorderingen en wordt uitsluitend door de trainer(s) bepaald.

Aanmelden voor de lessen

Aanmelden voor de lessen kan pas geschieden wanneer je aangemeld bent als lid van IJSCO of wanneer je al lid bent. Voor aanmelding moet er op persoonlijke titel worden ingelogd op de site, dus ook voor jouw eventule kinderen. Het is dus noodzakelijk eerst alle leden van het gezin die willen deelnemen aan de lessen te registreren als je dit nog niet hebt gedaan. Het is niet mogelijk meerdere leden via één aanmelding aan te melden. Na ingelogd te zijn ga je naar het evenementenoverzicht Skeeleren. Zoek daar de juiste activiteit met discipline waar je toe denkt te behoren en klik in het hokje achteraan in rij. Na dit aanvinken klik je ook nog even op OK om de aanmelding definitief te maken. Je aanmelding wordt daarna automatisch naar de juiste personen gestuurd en je ontvangt zelf ook een kopie van jouw inschrijving.

De definitieve indeling in een groep vindt plaats na de beoordeling van jouw trainer op basis van jouw vaardigheid op dat moment.

 • Voor de lessen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen skaten of skeeleren
 • Wij geven absoluut geen les in het z.g. stuntskaten o.i.d.
 • Aan je eventuele persoonlijke wensen kunnen we eveneens aandacht schenken.

Afgelasting lessen vanwege het weer

Wanneer de baan (nog) nat is vanwege regenval gaan de lessen i.v.m. je eigen veiligheid niet door! Regel hierbij is dat wanneer het een uur voor aanvang van de lessen nog regent en de vooruitzichten op buienradar geen verbetering laten zien, de training komt te vervallen. Bij twijfel hierover kan er direct naar de trainer gebeld worden of nog beter, bezoek even deze website voor de allerlaatste informatie over het al dan niet doorgaan van de lessen. Dit wordt op de homepage weergegeven middels stoplichten.

Bij droog weer maar een te natte baan is het onverantwoord te skeeleren en bieden wij voor de liefhebbers alsnog een droogtraining aan. Zorg dan wel dat je sportschoenen bij je hebt! De uitgevallen skeelerles wordt op een andere nog vrije vrijdagavond ingehaald zolang er data voorhanden zijn. Het weer hebben wij gelukkig niet in de hand maar we hopen toch altijd maar weer op droge vrijdagavond!

Vrij skeeleren op andere avonden

Er kan op de trainingsuren van Ballangrud (alleen dondagavond), de Striene en IJA vrij geskeelerd worden. De Striene vraagt als enige vereniging een vergoeding voor het betreden van de baan tijdens hun trainingsuur. IJsco zal daarom ook leden van De Striene om een vergoeding vragen voor het betreden van de baan op vrijdagavond.

Heb je nog vragen, stuur dan even een e-mail naar de TC afd. Skaten & Skeeleren of bel even naar Jos Pompe: 06-10906638

Terug naar de startpagina


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 26, waarvan 0 geregistreerd en 26 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

29-06-2018

Boogschietvereniging Hunter Club vanaf 1 juli actief op de Elskens

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...