SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 april
Frank van Geersaem, Leoni van Stevens
22 april
Anne Versluis, Frank Rousseau, Johan Panneman
23 april
Harold Celi
24 april
Anke Bogmans, Merel van Heezik, Mijntje Arts, Susan van Teeffelen
25 april
Matty van Geel
26 april
Ruud Bink
27 april
Frans J Groeneveld, Geert Verhagen, Gijs Hilhorst, Marius van der Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Shorttrack

Shorttrack schaatsen

Wat is Shorttrack

Een spectaculair gebeuren is shorttrack zeker. Daar weten ze in Canada en Amerika al jaren over mee te praten! Veel langebaan toppers zijn eigenlijk shorttrackschaatsers, die het langebaanschaatsen er af en toe bij doen en daarbij ook nog eens prachtige prestaties realiseren. Sinds shorttrack in 1992 een Olympische sport is geworden, is de opmars in de wereld dan ook niet meer te stuiten. Het aantal landen dat aan shorttrack deelneemt wordt steeds groter en er worden tijden gereden die we enkele jaren geleden nog voor onmogelijk hielden. Shorttrack is dan ook een echte actiesport die veel gemeen heeft met sporten zoals in-line skaten en skateboarden.

Bij shorttrack gaat het om behendigheid, explosiviteit en tactiek. Het rijden van wedstrijden gebeurt niet zoals bij het langebaanschaatsen met twee rijders op het ijs die proberen een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Nee, bij shorttrack-wedstrijden gaat het er om in een rechtstreeks duel van je tegenstanders te winnen. Met vier tot acht rijders tegelijk, schuinhangend door de bocht, de linkerhand steunend op het ijs en elkaar binnendoor en buitenom passerend is dan ook een van de karakteristieke situaties bij shorttrack-wedstrijden. Bij shorttrack staan kernwoorden als explosief, dynamiek, taktiek, slagvaardigheid, enthousiasme en no-nonsense centraal.

Veiligheid

Shorttrack is een snelle en spectaculaire sport. Er worden snelheden gehaald van gemiddeld zo'n 40 km per uur en sneller. Veiligheid staat daarom hoog in het vaandel. Zowel de KNSB als de ISU (internationale bond) hebben hier regels voor opgezet. In het kort komt het erop neer dat de baan langs de boarding in de bochten en een gedeelte van het daaropvolgende rechte stuk beveiligd is met stootkussens . Daarnaast dragen de rijders zelf ook beschermende kleding: helm, handschoenen, been- en kniebescherming, nekbescherming en snijvaste onderkleding.

Waarom Shorttrack

Puur vanwege de sport, meer actie meer spanning. Voor de jeugd is de technische ontwikkeling in het schaatsen van bochten. De baan is in verhouding veel kleiner met daardoor kleinere bochten. Voor volwassenen is de ontwikkeling in het rijden van de bochten een leerzame ervaring.

Waar shorttrack

Sinds enkele jaren beschikt Brabant over een eigen overkoepelende organisatie die het Shorttrack promoot en hiervoor de organisatie van deze sport op zich neemt. Leden van de aangesloten verenigingen kunnen zich aanmelden voor trainingen en desgewenst ook deelnemen aan wedstrijden. De trainingen worden in diverse ijsbanen 30 x 60 m verzorgd verspreid over Brabant oa. Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven.

Aanmelden voor Shorttracktraining

Kijk hier voor meer informatie.

Terug naar de startpagina


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 75, waarvan 0 geregistreerd en 75 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...