SKEELERBAAN OPENGEEN LES

 

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Vereniging › Vertrouwenspersoon IJsco

Vertrouwenspersoon IJSCO

In een ideale wereld bestaan er geen problemen, doet iedereen wat hij moet doen en heeft niemand last van een ander. De realiteit is anders. Op kantoor, op school, in de zorg, de hulpverlening, vrijwilligerswerk en in de sport, overal waar mensen samen zijn, komen ook ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen voor.

Vaak is het voldoende om hierover met elkaar in gesprek te gaan, al dan niet met hulp van een derde, zoals de leidinggevende of een vertrouwenspersoon.
Maar soms is in gesprek gaan niet de juiste oplossing, bijvoorbeeld omdat het gebeurde daarvoor te ernstig is. In dat geval is het tijd voor een andere stap: een klacht over ongewenste omgangsvormen of het melden van het vermoeden van een ernstige misstand. En in het geval van een misdrijf het doen van aangifte bij de politie.

Werknemers zullen alleen een klacht of melding indienen als ze zich hiertoe veilig genoeg voelen. Als ze erop vertrouwen dat het indienen van een klacht of doen van een melding geen negatieve gevolgen heeft voor de functie of positie binnen de organisatie. Het is een taak van de werkgever om hiervoor te zorgen. Dit is in het belang van werknemer en werkgever. Maar ook binnen je sportclub moet je je veilig voelen om een misstand aan de orde te stellen. Je bent bij de club om in een ontspannen sfeer te sporten en met elkaar je sport te bespreken of gewoon een keer een geintje uit te halen. Ook mag je best stevig discussiëren over de wijze waarop de sport moet worden beoefend. Maar altijd met respect voor elkaar en met de juiste omgangsvormen. Alleen dan kun je je sport naar volle tevredenheid beoefenen.

Ongewenste omgangsvormen: agressie, geweld, discriminatie, pesten/mobbing en (seksuele) intimidatie

Misstand / integriteitsschending:  schending van wettelijke voorschriften of beleidsregels; gevaar voor de gezondheid, de veiligheid of het milieu; onbehoorlijke wijze van handelen of nalaten van handelen. Voorbeelden zijn corruptie, verspilling, misbruik van bevoegdheden, diefstal, fraude, verduistering, belangenverstrengeling

Voor onze vereniging is de vertrouwenspersoon: Ineke Knape

Ineke schrijft: "Ik sta altijd voor je klaar. Het is natuurlijk altijd goed om een situatie waarbij je je niet plezierig voelt met de betrokkene te bespreken. Maar stel dat je dat niet durft en je voelt je niet prettig bij de situatie kom dan naar mij toe of bel mij (06-52756582). Samen bespreken we dan het probleem en de oplossing zodat ik geen acties onderneem waar je je niet plezierig bij voelt. Dit geldt natuurlijk ook als je een probleem wel met iemand hebt besproken maar dat naar je gevoel niet heeft geholpen."

 

Bron: http://devertrouwenspersoon.nl/


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 25, waarvan 0 geregistreerd en 25 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

29-06-2018

Boogschietvereniging Hunter Club vanaf 1 juli actief op de Elskens

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...