SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 mei
Michelle van den Bent
22 mei
Anke Verschuren, Anne-Karen van Doorn-Hessels, Hilda Verschuren-Westerhuis, Marcel Dubois
23 mei
Manja van der Veen-van Berkum, Rolph Tiné
24 mei
Richard Verhaagen
25 mei
Annabel van Leeuwen, Evi van den Luitgaarden, Florine Hehewerth, Ruud Versluis
26 mei
Piet-Hein Meulemeester, Yvonne Verzijden
27 mei
Onno Schouten, Tijs de Jong, Wim van Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Uitslagen Clubkampioenschap schaatsen › Verslag CK2013

Verslag van de op 24 februari verreden 12e Clubkampioenschappen schaatsen

Op zondagavond 24 februari 2013 werden, voor alweer de 12e keer, op de IJsbaan in Breda de clubkampioenschappen schaatsen van IJsco gehouden.

Met een deelnemersveld van ruim 65 rijders was het een drukke en gezellige bedoeling! Het ijs kleurde rood-wit-blauw met al die IJsco- jasjes, pakken en witte mutsen. Een enkel oranje pak van de talentjes van IJsco, die ook bij het schaatscollege les nemen, maakte het compleet. Goof en Kim hadden de wind er goed onder bij de pupillen zodat iedereen op tijd bij de start in de juiste baan stond, helemaal klaar voor de start.


Pupillen bezig aan hun 'wild' georganiseerde marathonOnder luid aanmoedigen van vaders en moeders, opa's en oma's en verdere familie of kennissen, schaatsten de kleinsten hun 3 afstanden, 2 x de 300m en 1 x de 100m. Doordat de wedstrijd zo snel en soepel verliep hadden we zelfs nog tijd over en werd er nog snel een heuse marathon voor de pupillen ingelast door Goof.  Door dertig kinderen met hun trainers werden er 2 en door sommige zelfs 3 hele ronden gereden, een prachtig gezicht!

Daarna iedereen zo snel mogelijk de schaatsen uit en verzamelen in 't Wakske (de kantine) voor de prijsuitreiking, die werd gedaan door Glenn en Günther.

Ondertussen werd de baan gedweild en toen was het tijd voor de junioren en volwassenen om hun kunsten te laten zien op de ijsvloer. Deze deelnemers kwamen aan de start voor of 2 x de 500m, of de 500m en de 1500m. Of je aan die 1500m mee kon doen lag eraan of je al een geregistreerde tijd  (in SARA) onder de minuut had staan op de 500m. Het werd een spannende wedstrijd want 3 rijders van de 2 x 500m reden de afstand binnen de minuut en mogen dus volgend jaar aan de 1500m meedoen.


Bij de 500 en 1500m waren er zelfs familieaangelegenheden die er voor dit jaar uitgeschaatst moesten worden. Vader Jan Blom liet dochter Iris zien dat er -in ieder geval dit jaar nog- niet aan zijn schaatskunsten getwijfeld mocht worden en ook Anton van Gaalen liet zich niet door zijn dochter Martha verslaan. Gerard ten Berge moest alle zeilen bijzetten om dochter Amy voor te blijven want op de 1500m scheelde het maar 0,09 sec, dat wordt dus serieus trainen voor vader. Daarentegen liet Wietse Dijck zijn vader zien dat er met hem niet meer te spotten valt. Hij bleef vader Tonny op de 500m 0,4 sec voor en op de 1500m maar liefst bijna 4 sec.


Ruimt Bart hier het veld voor Glenn of zien we hem nog eens terug voor een revanche?

Dat het clubkampioenschap een officiële wedstrijd is, werd maar weer eens duidelijk op de 1500m van Anouk de Jongh en Annamarie Blom. Door een verkeerde wissel werden zij, net als Sven Kramer een aantal jaren geleden, gediskwalificeerd! De laatste rit was voor trainers Bart en Glenn. De 500m werd ruim gewonnen door Bart die even liet zien dat hij het nog steeds kan, en wat heeft hij toch een mooie stijl. De revange voor Glenn kwam op de 1500m. Bij de tweede ronde zag Glenn dat zijn rondetijd sneller was en dat gaf hem de boost om door te trekken en Bart in de laatste ronde te verslaan.Na het opruimen van de blokjes werden opnieuw alle deelnemers gesommeerd zich naar 't Wakske te begeven voor de prijsuitreiking! Ook voor alle vrijwilligers was er een dankwoord en een leuke attentie. Kijk hier voor de uitslagen van de pupillen en hier voor de uitslagen van de junioren en senioren. Hier vindt je alle gereden ritten terug.


Tot de volgende keer.

Barbara.


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 6, waarvan 0 geregistreerd en 6 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...