SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 april
Frank van Geersaem, Leoni van Stevens
22 april
Anne Versluis, Frank Rousseau, Johan Panneman
23 april
Harold Celi
24 april
Anke Bogmans, Merel van Heezik, Mijntje Arts, Susan van Teeffelen
25 april
Matty van Geel
26 april
Ruud Bink
27 april
Frans J Groeneveld, Geert Verhagen, Gijs Hilhorst, Marius van der Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Info schaatsen algemeen

Clubinformatie voor deelnemers aan de schaatstrainingen van IJsco

De schaatsactiviteiten zijn te verdelen in vier groepen:

Deze activiteiten worden onafhankelijk van elkaar georganiseerd door verschillende organisaties, resp. BIJF, Gewest KNSB en STB.

AANMELDEN VAN ALLE HIERBOVEN GENOEMDE MOGELIJKHEDEN KAN UITSLUITEND VIA DE WEBSITE. DAARNAAST DIEN JE DE PENNINGMEESTER TE MACHTIGEN VOOR HET AFHANDELEN VAN DE KOSTEN.

De leeftijdscategorie

Zie KNSB-website

Overzicht van kosten voor het schaatsseizoen

Alle kosten voor de recreanten, welke door de penningmeester van IJSCO via de doorlopende machtiging zullen worden geïnd, zijn terug te vinden op deze pagina en zijn gebaseerd op 1 training per week. Op diezelfde pagina vindt je ook de kosten voor toegang tot de ijsbaan voor recreanten welke je aan de kassa van de ijsbaan dient te voldoen.

Voor de ijsbaankosten klik hier

Voor de trainingskosten van IJSCO klik hier

 

Wedstrijd- en/of trainingsabonnementen KNSB-gewest: zie site KNSB ZUID

Op zaterdagmorgen 8:30 uur is KNSB-training mogelijk zonder wedstrijdabonnement en KNSB-licentie
 LET OP! Voor niet onder IJSCO trainende IJSCO-leden die mee willen doen aan wedstrijden wordt een bijdrage van € 25,00 in rekening gebracht.

Shorttrack STB

Sinds enkele jaren beschikt Brabant over een eigen overkoepelende organisatie die het Shorttrack promoot en hiervoor de organisatie van deze sport op zich neemt. Leden van de aangesloten verenigingen kunnen zich aanmelden voor trainingen en desgewenst ook deelnemen aan wedstrijden. De trainingen worden op diverse ijsbanen en diverse tijdstippen op een baan van 30 x 60 m verzorgd, t.w.: Den Bosch, Breda, Tilburg en Eindhoven. Klik hier voor meer shorttrack informatie.

Kleine Banen Toernooi (KBT)

Tijdens KBT-wedstrijden is men verplicht een helm te dragen. Een skeelerhelm volstaat. Zorg wel dat de helm goed passend is en het riempje goed vast zit. Dit betekent dat de helm niet over het hoofd mag kunnen verschuiven. Mocht je twijfelen, laat een trainer dit dan even beoordelen. Een slecht passende helm is in alle gevallen nog gevaarlijker. Voor alle deelnemers van het KBT geldt dat deze in IJSCO clubkleding dienen deel te nemen waarbij de deelnemer minimaal in een schaatsjack aan START verschijnt. IJSCO heeft hiervoor een Leaseplan opgezet zodat jouw kind elk seizoen een passend jack kan leasen via de vereniging. Klik hier voor meer informatie over clubkleding.

Schaatslessen voor recreanten

In de groepen gevorderden op zowel maandag- als vrijdagavond zal het duurschaatsen meer aandacht krijgen. Overleg dit met jouw trainer. De trainers hebben  het vorige seizoen als heel prettig ervaren. Getuige de reacties die via de enquête zijn binnengekomen, is dit ook vanuit de deelnemers zo ervaren. De trainers zetten zich volledig in om jouw schaatslessen zo mogelijk nog leuker en gezelliger te maken. Wij hebben daar ook jullie betrokkenheid bij nodig. Een van de belangrijkste aspecten is de communicatie tussen deelnemers en trainers. Als jullie verwachting van de training niet beantwoord aan de invulling van de trainer, bespreek dit dan zo snel mogelijk gedurende het seizoen. Wanneer blijkt dat het niveau van de groep voor jou niet passend is, overleg dit dan ook met uw trainer. De trainers zullen onderling bespreken en bezien of er een passende oplossing voor jou gevonden kan worden. De trainers bepalen in gezamenlijk overleg de groepsamenstelling.

Proeftraining recreatief schaatsen: Proeflessen schaatsen recreatief.

Proeftraining KNSB:  zie wedstrijd schaatsen

Op zaterdagochtend van 08:30 - 9:45 uur, bestaat de mogelijkheid voor leden die ambitie hebben en over voldoende technische basisvaardigheden beschikken, aan een proeftraining deel te nemen. De kosten bedragen € 10,00 per deelnemer en dienen contant aan de trainer voldaan te worden op de ijsbaan. Je dient je voor deze proeftraining vóór 1 maart aan te melden via e-mail bij 

Helmen voor de jeugd

Als trainers adviseren wij de kinderen op de binnenbaan (30 x 60m) een helm te laten dragen. Dit is momenteel nog niet verplicht maar de verwachting is dat dit niet lang meer zal duren. Hersenletsel bij kinderen kan zeer ernstig zijn en wij willen als vereniging daar niet verantwoordelijk voor zijn, vandaar ons dringend advies: probeer je kind(eren) een helm te laten dragen. Wanneer alle ouders hieraan gehoor geven, is ieder kind binnen de baan weer gelijk en ontstaan er geen uitzonderingen. Dit alles in het belang van onze kleine schaatsers. Bij de disciplines Kleine Banen Toernooi en Shorttrack is het dragen van een helm al lang verplicht.

Terug naar de startpagina


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 61, waarvan 0 geregistreerd en 61 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...