SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 april
Frank van Geersaem, Leoni van Stevens
22 april
Anne Versluis, Frank Rousseau, Johan Panneman
23 april
Harold Celi
24 april
Anke Bogmans, Merel van Heezik, Mijntje Arts, Susan van Teeffelen
25 april
Matty van Geel
26 april
Ruud Bink
27 april
Frans J Groeneveld, Geert Verhagen, Gijs Hilhorst, Marius van der Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Kleine Banen Toernooi › Kleine BanenToernooi

Kleine Banen Toernooi voor de jeugd van IJSCO

Kleine Banen Toernooi is een serie wedstrijden waar jullie, onze pupillen en de toekomst van IJSCO, kennis kunnen maken met het schaatsen van wedstrijden. Het is voor alle pupillen t/m 12 jaar.

Ook dit jaar organiseert de KNSB gewest zuid het Kleine Banen Toernooi. Dit zijn vijf wedstrijden op zaterdagen, op een 30 x 60 meter baan in het zuiden van het land, dus nog niet op de lange 400 meter baan. De inschrijving staat open voor alle pupillen, dus iedereen die op 1 juli nog geen 13 jaar was. Op een 30 x 60 m baan wordt je net als Ireen, Sven of Shani 'weggeschoten', en schaats je in twee of drie ritten tegen leeftijdsgenootjes om te zien hoe snel je bent. De "500 m" is bijvoorbeeld een rondje en een recht eind op de kleine baan, uitgezet met blokjes. Oudere kinderen schaatsen iets langere afstanden dan de kleinsten. In totaal doen er ongeveer 200 kinderen mee van 13 verschillende clubs. Vorig seizoen heeft IJSCO in alle categorieën (F t/m A) met 25 pupillen meegedaan.

 

Voor de kinderen die nog niet eerder hebben meegedaan: het is erg leuk en gezellig, voor ieder niveau. Goof Huijben en Gerard ten Berge zullen dit voor IJSCO coördineren en voor de begeleiding op het ijs zorgen. Aan- en afmeldingen worden geregeld via de IJSCO-site. Dit kan pas nadat je ben ingelogd op de site met je loginnaam en wachtwoord. Een paar dagen van te voren wordt aan de organisatie doorgegeven wie er wel en niet meedoen zodat er goede startlijsten gemaakt kunnen worden. Mocht je nog niet kunnen inloggen en aanmelden op de site, dan kun je ook mailen naar kbt@ijsco.net

 

Wedstrijddata

 

De data van de wedstrijden zijn inmiddels bekend en hier te vinden. Vaak is het zo dat er tussen november en maart ongeveer elke maand een wedstrijd is. Let op: niet elke wedstrijd is voor alle categorieën!

De spelregels

Op de ijshockeybaan (30 x 60 meter) wordt een echte wedstrijdbaan uitgezet d.m.v. blokjes met een binnen- en buitenbaan incl. wissel. Alles is dus gelijkwaardig aan een grote 400 m baan, alleen dan naar verhouding kleiner. De afstanden zijn gelijk aan het aantal ronden op een 400 m baan, met dien verstande dat ze dus in verhouding korter zijn, net zoals een ijshockeybaan dat is t.o.v. een 400 m baan.

 

Iedere vereniging die bij de KNSB is aangesloten kan pupillen met een geldige licentie inschrijven. De categorie-indeling is dit jaar zoals verderop staat weergegeven. Er vinden 5 wedstrijdjes plaats in verschillende ijshallen. 4 van deze 5 wedstrijden vormen de competitie, en 5e wedstrijd is het gewestelijk mini kampioenschap van gewest Noord Brabant Limburg Zeeland voor pupillen. De punten van het minste resultaat worden niet in de totaaltelling van punten meegenomen. Degene met de meeste punten mag zich kampioen van Zuid-Nederland noemen. Pupillen kunnen niet aan dit mini kampioenschap deelnemen als er ook aan het gewestelijke langebaan kampioenschap wordt deelgenomen. Indien twee deelnemers gelijke punten hebben telt het resultaat van de laatste wedstrijd zwaarder, en bepaalt wie er hoger eindigt in het eindklassement

Meer informatie

  • alle informatie -incl. wedstrijduitslagen- is ook te vinden op de website van de KNSB-Zuid/KBT

Wat heb ik nodig

Categorie-indeling Jeugd

Als peildatum geldt de leeftijd, die vóór 1 juli van het betreffende schaatsseizoen is bereikt.

 

- t/m 7   DPF Meisjes Pupillen F   HPF Jongens Pupillen F
8 t/m 8   DPE Meisjes Pupillen E   HPE Jongens Pupillen E
9 t/m 9   DPD Meisjes Pupillen D   HPD Jongens Pupillen D
10 t/m 10   DPC Meisjes Pupillen C   HPC Jongens Pupillen C
11 t/m 11   DPB Meisjes Pupillen B   HPB Jongens Pupillen B
12 t/m 12   DPA Meisjes Pupillen A   HPA Jongens Pupillen A


 Afstanden per categorie
 Pupillen F  500 m   500 m
 Pupillen E  500 m  1000 m
 Pupillen D  500 m

 1500 m

 Pupillen C  500 m  1500 m
 Pupillen B  500 m  1500 m
 Pupillen A  500 m  1500 m

Daarnaast vindt er bij enkele wedstrijden een 'marathon' plaats, waarbij de hele groep (dus bv. alle jongens of meisjes van 1 leeftijdscategorie) tegelijk een aantal rondjes rijden.WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 67, waarvan 0 geregistreerd en 67 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...