SKEELERBAAN OPENWEL LES

 

Komende week jarig

21 april
Frank van Geersaem, Leoni van Stevens
22 april
Anne Versluis, Frank Rousseau, Johan Panneman
23 april
Harold Celi
24 april
Anke Bogmans, Merel van Heezik, Mijntje Arts, Susan van Teeffelen
25 april
Matty van Geel
26 april
Ruud Bink
27 april
Frans J Groeneveld, Geert Verhagen, Gijs Hilhorst, Marius van der Beek

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Schaatsen › Info schaatslessen voor recreanten

Recreatief leren schaatsen op de schaatsbaan in Breda

                                                                                                                                                                     

Voor wie
Waar, wanneer en hoe laat
Aanmelden voor de lessen
Wat kost het
Regels en afspraken

Clubkleding
Proeflessen
Verdere procedure na aanmelding

MEDEDELING: HET IS VAAK GEBRUIKELIJK DAT WANNEER JE JE BIJ EEN VERENINGING AANSLUIT, OOK HUN CLUBKLEDING AANSCHAFT EN DRAAGT. ZO VERPLICHT OOK IJSCO AL HAAR (TOEKOMSTIGE) LEDEN DIE OP DE BUITENBAAN SCHAATSLES NEMEN TOT AANSCHAF VAN CLUBKLEDING EN HET DRAGEN DAARVAN (minimaal het schaatsjack).

INDIEN NIET AAN DEZE VOORWAARDE WORDT VOLDAAN, KAN HET BESTUUR VAN IJSCO JOUW AANMELDING VOOR DE SCHAATSLESSEN WEIGEREN.

Voor wie

 • iedereen die lid is van IJsco kan deelnemen aan de schaatstrainingen voor recreanten. Nog geen lid? Ga dan naar het aanmeldingsformulier voor het lidmaatschap.
  Let op! Ben je nog geen lid van IJsco en je wil eerst een of meerdere proeflessen nemen, dan dien je het
  registratieformulier voor niet-leden in te vullen. Meer informatie daarover onder het kopje 'proeflessen' verder op deze pagina.
 • beginners, geoefenden en gevorderden.
 • pupillen (jeugd van 7 t/m 12 jaar) (*) krijgen les op de binnenbaan (30 x 60 m) alleen op de vrijdagavond.
 • junioren (jeugd van 13 t/m 17 jaar) en senioren krijgen les op de buitenbaan (400 m)

Waar, wanneer en hoe laat

 • op de Schaatsbaan Breda aan de Terheijdenseweg.  Klik hier voor actuele informatie over de ijsbaan 
 • op maandag- en/of op vrijdagavond van 18.15 tot 19.45 uur
 • de eerste schaatstraining voor verenigingsleden start op maandag 9 oktober
 • de laatste schaatstraining is op vrijdag 9 maart

Wat kost het

Aanmelden voor de lessen

Aanmelden voor de lessen kan pas dan geschieden wanneer je jezelf eerst hebt aangemeld als lid van IJSCO of wanneer je al lid bent. Voor aanmelding moet er op persoonlijke titel worden ingelogd op de website, dus ook voor jouw eventuele kinderen. Het is dus een eerste vereiste alle leden van het gezin die willen deelnemen aan de lessen te registreren als je dit nog niet hebt gedaan. Het is niet mogelijk meerdere leden via één aanmelding aan te melden. Na ingelogd te zijn ga je naar het evenementenoverzicht. Daar wordt verder uitgelegd hoe te handelen.

Regels en afspraken

Deelnemers aan de schaatstrainingen worden ingedeeld in groepen. Elke groep heeft zijn eigen trainer. De groepen worden ingedeeld door de Technische Commissie van IJsco in direct overleg met de trainers. Alleen jeugd vanaf 12 jaar mag op de buitenbaan (volgens het reglement van de Bredase IJs-Federatie, de BIJF waarvan ook IJsco lid is).

*) Bij hoge uitzondering kunnen de binnenbaantrainers incidenteel met de jongere jeugd op het buitenste gedeelte van de 400 m baan rijden en wel:

 • slechts 1 of 2 rondjes
 • onder begeleiding van: de senioren uit de diverse trainingsgroepen, vaders en/of moeders 

Clubkleding

 • Tijdens alle schaatstrainingen (ook wedstrijdtrainingen) van IJsco is het voor alle deelnemers die op de buitenbaan les krijgen, VERPLICHT om minimaal een schaatsjack van IJsco te dragen.
 • Nieuwe leden die schaatsles gaan nemen op de buitenbaan zijn dan ook VERPLICHT om meteen na aanmelding voor deze lessen minimaal een schaatsjack aan te schaffen.
 • Bij de aanschaf van dit jack krijg je een schaatsmuts van IJsco cadeau (zolang de voorraad strekt). Kijk hier voor de clubkleding die IJsco tegen zeer gereduceerde prijzen aanbiedt.
 • Ook is ook het dragen van een ijsmuts en handschoenen verplicht.
 • Door het dragen van clubkleding ben je als IJsco-lid duidelijk herkenbaar voor jouw trainer en de overige leden van IJsco.
 • Daarnaast geeft het dragen van clubkleding ook een goede uitstraling naar de andere rijders op de baan.
 • Neem voor aanschaf van clubkleding contact op met Marjan Roovers.

Proeflessen

Ben je nog geen lid van IJsco en wil je je aanmelden voor deze proeflessen, dan is het mogelijk om vanaf de 2e week dat de ijsbaan open is, maximaal 2 GRATIS proeflessen te komen volgen op maandag- of op vrijdagavond (niet allebei de avonden). Om hieraan te kunnen deelnemen dien je eerst het dit inschrijfformulier in te vullen. Door het invullen van het formulier wordt je automatisch geregistreerd bij de ledenadministratie van IJsco. Als je besluit na deze proeflessen door te gaan met de reguliere lessen dien je jezelf op te geven als lid van IJsco en aan te melden voor de schaatslessen. Dit dien je uiteraard ook te communiceren met je trainer. Voor deelname aan de proeflessen krijg je van IJsco per e-mail een plaatsingsbrief die je bij elk van de 2 bezoeken dient af te laten tekenen aan de kassa. Zonder deze brief krijg je geen toegang tot de ijsbaan tijdens de cluburen waarop IJsco traint.

LET OP! i.v.m. de administratieve verwerking van je aanmelding en het versturen van de plaatsingsbrief voor toegang tot de ijsbaan in Breda dien je jezelf minimaal 2 dagen van te voren aan te melden voor de proeflessen. Doe je dit niet, dan kom je pas de week erna in aanmerking voor de 1e proefles. Op maandag of op vrijdag verstuurde aanmeldingen om 's avonds een proefles te kunnen volgen, worden dus niet in behandeling genomen!

Deze entreekosten van de Schaatsbaan Breda worden niet in mindering gebracht op het abonnement voor de rest van het seizoen wanneer je besluit mee te doen aan de reuliere trainingen. De trainingskosten (IJsco) daarentegen wel. 

Verdere procedure na aanmelding

 • Je aanmelding gaat naar alle schaatstrainers van IJsco.
 • Je plaatsingsbrief voor het verkrijgen van de pas voor toegang tot de kunstijsbaan in Breda krijg je per e-mail toegestuurd (indien je jezelf op tijd hebt aangemeld). Dit zal doorgaans in de week zijn voordat de exploitant van de kunstijsbaan begint met het uitgeven van deze passen. Dit is in de week voordat de baan opengaat.

Met vragen over het recreatief schaatsen kun je terecht bij: Annemieke de Buck (06-23335780) of Carolien de Buck (0162-424263)

Terug naar de startpagina


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 15, waarvan 0 geregistreerd en 15 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

06-04-2018

Uitslag clubkampioenschappen

Ga naar pagina...

04-04-2018

Skeelertoertocht 75 km vanuit de Lier naar HvH

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...