Natuurijsbaan weldra open?
Klik op het stoplicht
voor meer info

 

 

Komende week jarig

21 februari
Greta de Waal, Ton Reniers
22 februari
Ivar Martens
23 februari
Ron Dingjan
25 februari
Imke Wessels
26 februari
Evelyn Klijsen-Roest, O. Vrooman, S. Vrooman, Salo Timmermans
27 februari
Esther Loontjes, Gerrit Rosenbrand, Marieke Hutzezon
28 februari
Janneke Steenks, Marilène Polak

      Sponsoren 

 

U bent hier: Home › Activiteiten › Natuurijsbaan › Natuurijsbaan informatie

Algemene informatie over de natuurijsbaan

 NATUURIJSBAAN DE ELSKENS IS MOMENTEEL GESLOTEN

 

7 februari 2018: helaas, slechts 3,5 cm dik ijs, veel te weinig om de baan te kunnen openen!

   

20 februari 2018: Maar!!! Opnieuw komt er een koufront aan en zijn we weer volop aan het water pompen. Gisteravond is de pomp door stroomuitval gestopt maar sinds vanmiddag draaien we weer met 2 pompen om de baan zo snel mogelijk vol te krijgen. De rest moet Koning Winter gaan doen. Als alles mee zit en we hebben voldoende vrijwilligers, kunnen we misschien maandag of heel misschien a.s. zondag al open, maar daarvoor moeten we voldoende dik ijs hebben. 

IJsgroei

De afbeelding hierboven wordt elke 12 uur automatisch ververst. Klik op de afbeelding voor meer informatie.
Let op! dit is niet de ijsdikte van onze natuurijsbaan. De grafiek geldt voor een waterdiepte van 1 m. Op onze baan staat gemiddeld 15 tot 20 cm water 

Locatie natuurijsbaan de Elskens
Informatienummers
Openingstijden
Parkeren van auto's en fietsen
Entreekosten schaatsers en overige bezoekers
Regel tijdelijk de baan verlaten
Schoolschaatsen
Schaatsen huren
Schaatsen slijpen
Foto's

Locatie

Elskensweg 15, 4908 DW (Dommelbergen-Noord) Oosterhout.

 

Informatienummers

INFORMATIENUMMER buiten de openingsuren: 06 - 10 90 66 38

INFORMATIENUMMER KASSA IJSBAAN tijdens de openingsuren: 06 - ?? ?? ?? ?? (nog onbekend)

Openingstijden

Er zal van dag tot dag worden bekeken of er voldoende vrijwilligers zijn om de baan open te kunnen houden. 's Avonds is de baan verlicht en er is koek-en-zopie en muziek.
Indien de baan (tijdelijk) gesloten is, maken wij dit kenbaar d.m.v. het stoplicht aan de linkerzijde op de homepage op oranje of rood te zetten. Klik hier voor de openingstijden.

Parkeren

dit kan uitsluitend op de parkeerplaats van het Sportpark de Elskens (ingang bij v.v. SCO/TOFS). Echter: wij verzoeken u, indien mogelijk, zoveel mogelijk met de fiets te komen. Zet deze weg op de daarvoor ingerichte fietsenstalling meteen rechts na de toegangspoort. Zo blijft het voorterrein vrij. Direct na sluitingstijd zal het hek wat toegang geeft tot de parkeerplaats worden afgesloten.

Parkeerverbod

Sinds eind juli 2014 is er door het college van B&W van de gemeente Oosterhout t.b.v. de verkeersveiligheid gedurende het winterseizoen (1 november t/m 31 maart) een parkeerverbod ingesteld voor de gehele Elskensweg, de Lageweg en de Otterweg. HOUDT HIER A.U.B. REKENING MEE!!! Boete voor fout parkeren is € 90,00.

FILMPJE VAN EEN SCHAATSENDE BEZOEKER OP ONZE NATUURIJSBAAN OP 4-2-2012

HET BETREDEN VAN DE IJSBAAN IS GEHEEL OP EIGEN RISICO en RONDJES SCHAATSEN DOET U TEGEN DE WIJZERS VAN DE KLOK IN 

Entree / Koek-en-zopie

  • TEN EERSTE: wij nemen geen papieren geld groter dan € 20 aan. Neem dus, indien mogelijk, gepast geld mee naar de baan.
  • Kinderen t/m 5 jaar en leden van IJSCO hebben GRATIS TOEGANG. Leden worden gecheckt via de dagelijks bijgewerkte ledenlijst.
  • Alle bezoekers die komen schaatsen kunnen tegen betaling van € 2,50 de baan te betreden.
  • Overige bezoekers betalen € 1,00 en krijgen daarvoor een consumptiebon waarvoor ze ter waarde van deze bon een consumptie kunnen ophalen.  
  • Diegenen die alsnog lid willen worden van IJSCO, vullen ter plaatse aan de kassa een machtigingsformulier in voor het lidmaatschap. Een individueel lid betaalt slechts € 10,00 per jaar en voor gezinnen met inwonende kinderen (tot 18 jaar) bedraagt de contributie slechts € 20,- per jaar. Het eenmalige entreegeld (zijnde € 12,50 voor een individueel lid of € 20,00 voor een gezin) rekent u contant af aan de kassa. Thuis dient u zich dan nog wel aan te melden als lid van IJsco omdat u met het alleen invullen van het machtigingsformulier nog geen lid bent.
  • HANDIGER VOOR U EN ONS IS OM DIT VOORAF TE DOEN DOOR U HIER AAN TE MELDEN ALS LID VAN IJSCO.
  • Tegen geringe prijzen kunnen wij u een kopje koffie, beker warme chocolademelk, kop erwtensoep, glas Glühwein, frisdrank, chips e.d. aanbieden om de inwendige mens te versterken en/of om weer op temperatuur te komen.

Tijdelijk de baan verlaten

HUISREGEL: als u tussendoor het terrein verlaat om bijv. thuis te gaan eten of wat dan ook en u bent binnen 1 uur weer terug om te komen schaatsen, dan hoeft u niet opnieuw entree te betalen. Wel dient u voordat u weggaat even bij de kassa langs te gaan om een bonnetje op te halen waarop de vertrektijd komt te staan waarop u het terrein verlaat. We houden ons strikt aan deze regel. Komt u om wat voor reden dan ook "te laat", dan heeft u pech en betaalt u gewoon opnieuw entree!

Schoolschaatsen

Zodra de natuurijsbaan open is en het er naar uitziet dat de baan langer dan 1 week open kan blijven, wordt er door O.i.B. en JONG voor de leerlingen van de Oosterhoutse scholen (groepen 4 t/m 8) de mogelijkheid geboden om onder begeleiding van trainers van IJsco te komen schaatsen. 

Schaatsverhuur

Kopen: op ons forum staan regelmatig schaatsen te koop aangeboden. Wellicht dat daar iets voor u tussen staat.

Huren: heeft u zelf geen schaatsen dan kunt u deze bij ons huren voor € 3,00 per paar/per keer OP VOORWAARDE DAT:

 

  • het zeker is dat de basisscholen i.s.m. O.I.B. en Jong kunnen komen schaatsen en wij dus deze huurschaatsen in ons bezit krijgen
  • dat wij voor de verhuur van deze schaatsen zelf voldoende vrijwilligers ter beschikking hebben!

LET OP! Het huren is pas mogelijk vanaf de 2e week in januari wanneer de natuurijsbaan open is of gaat!

Schaatsen slijpen

Als u uw kunst- of ijshockeyschaatsen wilt laten slijpen kunt u hiervoor terecht onze sponsor Roelen Slijptechniek - Ruiterspoor 8 - 4911 BB Den Hout - Tel: 0162-432942.

 

Indien u uw Noren wilt laten slijpen, kunt u ook terecht bij ons IJSCO-lid Goof Huijben, die tegen een geringe vergoeding uw Noren weer vlijmscherp maakt. Dit kan alleen op telefonische afspraak. U belt daarvoor naar 0162-460110.

Foto's

Wij zijn op zoek naar mensen die de afgelopen jaren foto's hebben gemaakt op onze natuurijsbaan en zou deze foto's willen delen met alle andere bezoekers van onze website? Stuur ze a.u.b. in een zo groot mogelijke resolutie naar de webmaster. Handig is daarvoor WeTransfer te gebruiken. Wij zullen dan een selectie maken en deze in een album plaatsen op onze deze website. Bij voorbaat dank. Hier zijn foto's van het vorige seizoen te vinden.

 

Hopelijk tot ziens op onze natuurijsbaan 'de Elskens'! Heeft u vragen, op-of aanmerkingen m.b.t. onze natuurijsbaan? Stuurt u dan een mailtje naar ijsmeester@ijsco.net

Terug naar de startpagina


Klik hier voor de laatste situatie


WIE IS ONLINEActieve bezoekers: 52, waarvan 0 geregistreerd en 52 gast(en).

Loginstatus

Laatste Nieuws

01-10-2017

de IJsdaging

Lees meer...

15-09-2017

Georganiseerd met de bus naar de Weissensee

Lees meer...

21-06-2016

Vertrouwenspersoon IJsco

Lees meer...Ogenblik a.u.b. ...